Hayaller Gerçek Olunca...

 Öyle tahmin ediyorum ki Batman'la tanışmam Parliament Sinema Kulübü aracılığıyla olmuştur. Zaten Parliament Sinema Kulübü denilince aklıma iki film gelir: 'Batman' ve 'Léon'. Pazar gecesi... Ertesi sabah okul var. Banyo yapılır, tırnaklar kesilir, televizyonun karşısına geçilir. Ailecek 'Pazar Gecesi Sineması'nın keyfi çıkartılır...


Batman'i o kadar severdim ki babam siyah kumaştan Batman pelerini yapmıştı bana, arkasına da kağıda boyadığı sarı siyah logoyu yapıştırmıştık. Ve ben o pelerin sırtımda, evden dışarı çıkıp bizimle aynı mahallede oturan dedemlere gittiğimi hatırlıyorum :)

Muhtemelen böyle gözüküyordum :)

Daha sonra bir Batman oyuncağım daha oldu. Batmobile... Önündeki bir mekanizmanın hareket ettirilmesi sonucu ok atardı, bir de mavi ışığı yanardı. Arabanın dizaynı ise bana kalırsa en iyi Batmobile dizaynıydı.


Tüm bunları vaktinde 'Batman olabilmek' için ne kadar zorlu aşamalardan geçilmesi gerektiğini vurgulamak için anlattım. Tabi artık teknoloji gelişti ve 2009 yılında Rocksteady Studios firması tarafından kendimizi çok daha yoğun bir biçimde Batman zannedebilmemiz için bir oyun yapıldı. 

Batman: Arkham Asylum


Oyunun başlangıç videosunda Batman'in Joker'i yakalamış olduğunu ve teslim etmek üzere 'Arkham' akıl hastanesine götürmekte olduğunu görüyoruz. Tabi Joker yapacağını yapıyor ve bir şekilde tutsaklıktan kurtulmayı başarıyor. Joker'in bu firarı bizleri bilgisayar başına tutsak ediyor ve maceramız başlıyor :)


Oyunun tamamı Arkham'da geçiyor fakat tek bir binada değil. Geniş bir araziye kurulmuş tıbbi tesis, tedavi merkezi, cezaevi, botanik bahçesi ve bir konak maceramızı yaşayacağımız mekanlar.


Konuyu özetlemek gerekirse Joker'in her şeyi en ince detayına kadar planladığını ve bizi oradan oraya koşturduğunu söyleyebiliriz :) Joker'in firar ettiğini söylemiştik ama mekanı terketmiş değil, sürekli olarak tesisin monitörleri ve hoparlörleri aracılığıyla bizimle iletişim içerisinde :) Evet Joker sürekli olarak bizi oradan oraya sürüklüyor ve oyun boyunca benzer görevleri gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan oyunun biraz sıkıcı olduğunu belirtmek durumundayım :)


Oyunda Batman'in düşmanlarından bir çok karaktere yer verilmiş. Benim favorim Scarecrow oldu... Sırasıyla Joker, Harley Quinn, Poison Ivy, Bane, Scarecrow, Killer Croc...





Şimdi gelelim ne kadar Batman olabildiğimize... 


Uçuyoruz...


Batarang fırlatarak düşmanlarımızı sersemletiyoruz...


Batclaw ile yüksek bir yerden yüksek bir yere, vb. geçiş yapıyoruz. Ayrıca dövüş esnasında düşmanlarımıza fırlatarak onları kendimize çekebiliyoruz.


Çılgıncasına dövüşüyoruz...


Yukarıdaki videoyu izlerseniz anlatmak istediklerimi biraz daha iyi anlarsınız :)
Sonuç olarak bu oyun bize Batman olmanın keyfini fazlasıyla yaşatıyor ve belki de kimilerinin hayallerini gerçek yapıyor. İkinci oyunun da 2011 Ekim'inde yayınlanacağı duyuruldu. Oyunun ismi Batman: Arkham City olacak... Eğer görevlere biraz daha çeşitlilik getirilir ve artık tecrübeli birer Batman olan bizlere güvenilip her türlü araç gereç teslim edilirse efsane bir oyuna imza atılmış olur. Bir de ilk oyunda nasip olmadı, ikincisinde mutlaka Batmobile kullanmak istiyoruz :) 

Umarım hayal kırıklığına uğramayız...  


Hiç yorum yok: